Norsk Militær Tattoo 2010

Tattoo2010

For niende gang er Norsk Militær Tattoo tilbake i Oslo Spektrum med et variert, spektakulært og spennende program.

Det populære familieshowet er Norges største innendørsarrangement med nærmere 1000 medvirkende. Publikum kan glede seg over militærmusikk i verdensklasse, drill, akrobatikk, sang, dans, halsbrekkende motorsykkelstunts og mye mer. Ved hjelp av en gigantisk teaterkulisse omskapes Oslo Spektrum til en innendørs versjon av Akershus festning.

Blant årets attraksjoner er Russlands beste militærorkester, The Band of The Moscow Military Conservatoire. Fra Russland kommer også The Presidential Regiment, kjent for sin karakteristiske hanemarsj med høye, strake ben.

Nederland er representert ved The Marine Band of The Royal Netherlands Navy, ansett som verdens beste militærkorps, og det blir gjensyn med The Dutch Pipes and Drums med sekkepiper og skotske kilter.

Fra England kommer The Regimental band of The Coldstream Guard, som er den britiske hærens eldste regiment, og har vært aktive siden 1650. De holder jevnlig seremoniell aktivitet utenfor Buckingham Palace. Showets mest fartsfylte innslag kommer fra motorsykkelteamet Royal Signals Motorcycle Display Team, også kalt “White helmets”. US Army Europe Band and Chorus stiller med fullt korps og kor som det virkelig svinger av. Gledelige gjensyn blir det også med de unge jentene i den rytmiske dansetroppen Malmöflickorna, som imponerer med sine ballkunster og rytmiske presisjon.
Norge er representert ved Kongelige Norske Marines Musikkorps, Forsvarets stabsmusikkorps og selvsagt et av tattooens store høydepunkt: Hans Majestet Kongens Gardes Musikk- og Drillkompani. Årets tattoo-kor er Oslo Filharmoniske Kor, og vakker sang blir det også når sopranen Mari Eriksmoen og tenoren Henrik Engelsviken inntar podiet. En ekstra godbit for de yngste blant publikum er Soulstars, en fantastisk dansegruppe innenfor ”streetdance”.

 

Medvirkende i Norsk Militær Tattoo 2010:

The Band of The Moscow Military Conservatoire (Russland)
The Presidential Regiment (Russland)
The Swiss Army Central Band (Sveits)
The Regimental Band of The Coldstream Guard (England)
Royal Signals Motorcycle Display Team (England)
The Marine band of The Royal Netherlands Navy (Holland)
Dutch Pipes and Drums (Holland)
US Army Europe Band and Chorus (USA)
Arméns Musikkår (Sverige)
Malmöflickorna (Sverige)
Soulstars (Norge)
Hans Majestet Kongens Gardes Musikk- og Drillkompani
Kongelige Norske Marines Musikkorps
Forsvarets stabsmusikkorps
Oslo Filharmoniske kor
Mari Eriksmoen
Henrik Engelsviken

Mer informasjon om Norsk Militær Tattoo 2010 på www.normiltattoo.no